iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Beveiliging iCloud door Apple verbeterd

Deel artikel

Vlak voor de lancering kwam aan het licht dat hackers het voorzien hebben gehad op iCloud. Het inmiddels bekende schandaal rond de naaktfoto’s van celebrities was een kleine smet op de langverwachte lancering van nieuwe producten waaronder iPhone 6 Plus. Apple beloofde plechtig om de beveiliging van iCloud te verbeteren en vanaf vandaag is de beveiliging van iCloud aanzienlijk verbeterd.

Apple heeft zelf aangegeven dat er geen lek aanwezig was in iCloud maar dat de hackers middels phishing mails achter de inlog gegevens zijn gekomen van de celebrities. Doordat het schandaal om een internetdienst van Apple gaat heeft Apple alle gebruikers van iCloud verzekerd dat de beveiliging omhoog zal gaan. Gebruikers van iCloud kunnen nu gebruikmaken van een tweestaps-verificatie.

De nieuwe tweestaps-verificatie werd in juni al getest en wordt nu als extra beveiling aangeboden. De nieuwe beveiliging houdt in dat verschillende apps pas toegang kunnen krijgen tot iCloud als er een verificatiecode is ingevoerd. De gebruiker van iCloud ontvangt op de iPhone of iPad een code waarmee de apps toegang kunnen krijgen tot iCloud.

Daarnaast krijgt de gebruiker van iCloud een e-mail als iCloud wordt geopend met een webbrowser. Als dit gebeurt weet de gebruiker direct of het iCloud account door een hacker is gekraakt. Ondanks de versterkte beveiliging van iCloud blijft het mogelijk dat je account gekraakt wordt.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt