iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Bellen via WhatsApp nu ook met de iPhone mogelijk

Deel artikel

Begin april was bellen via WhatsApp al mogelijk met de versie van Android, maar sinds 21 april is het ook mogelijk om met je iPhone te bellen via WhatsApp. De nieuwe versie die dit mogelijk maakt moet dan wel gedownload worden op je iOS apparaat. Je kunt dus nu gratis bellen naar andere WhatsApp-gebruikers, tenminste als je via het Wi-Fi netwerk belt. Maak je hier geen gebruik van dan zal je provider kosten in rekening brengen in de vorm van gebruikte data.

Met de komst van mobiel bellen via WhatsApp kun je bijna wel gedag zeggen tegen je belminuten bij de provider. Met je iOS apparaat kun je al via FaceTime gratis onderling bellen met andere iOS-gebruikers, maar je kunt nu ook met WhatsApp bellen naar gebruikers van Android-smartphones.

Bellen via mobiel internet lijkt de toekomst want telecomproviders bieden alsmaar grotere databundels aan en verkleinen juist de belbundels. Bellen via WhatsApp is heel leuk maar je zal het wel snel vergeten om te doen. Ga maar eens bij jezelf na hoe vaak je met FaceTime belt naar andere iOS-gebruikers? Dit zal niet dagelijks zijn. Wij raden een belbundel nog steeds aan want het is toch wel makkelijk wel makkelijk als je naar nummers moet bellen die niet via WhatsApp te bereiken zijn.
wel makkelijk om een belbundel te hebben als je naar telefoonnummers moet bellen die niet bereikbaar zijn via WhatsApp, zoals vaste telefoonnummers.

Bellen via WhatsApp kost je ‘500 kb per minuut

Als je via WhatsApp belt naar een andere WhatsApp gebruiker zal de provider kosten in rekening brengen als je niet belt via een Wi-Fi netwerk. WhatsApp bellen kost je ongeveer 500 kb per minuut. Als we dit doorberekenen dan kun je in theorie met een databundel van 100MB, 200 minuten bellen met andere WhatsApp gebruikers.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt