iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Apple wordt aangeklaagd voor adverteren met de zoekterm iWatch

Deel artikel

Apple wordt door het Ierse bedrijf Probendi aangeklaagd, voor het het adverteren met de zoekterm iWatch. De elektronica gigant toont bij de zoekresultaten bij deze zoekterm reclames over de Apple Watch. Het merkrecht voor het merk iWatch in Europa is in handen van Probendi, een bedrijf dat software ontwikkeld.

Volgens Probendi heeft Apple zich schuldig gemaakt aan het systematisch doorsturen van bezoekers naar de Apple Watch website die zoeken op de zoekterm iWatch. Het bedrijf zegt verder dat Apple nooit op verzoeken of bezwaren is ingegaan en dat Google aangeeft dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de geboden links bij de zoekresultaten in de zoekmachine. Volgens een recent onderzoek is het merkrecht iWatch, dat Probendi in Europa bezit, 87 miljoen euro waard.

Op 11 november van dit jaar volgt de eerste zitting van de rechtszaak plats, waarin gekeken gaat worden of Apple daadwerkelijk zich schuldig heeft gemaakt aan inbreuk op het merkrecht van Probendi. Het bedrijf wil middels de rechtszaak een schadevergoeding krijgen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt