iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Apple wil met Beats Music Spotify kapot maken

Deel artikel

Al langere tijd gaan er geruchten dat Apple plannetjes smeedt met platenmaatschappijen om de gratis versie van de populaire muziekdienst Spotify om zeep te helpen. Dit bericht wordt nu min of meer bevestigd doordat het Amerikaanse ministerie van Defensie een onderzoek is gestart naar de plannetjes van Apple en de platenmaatschappijen.

The Verge meldt dit op basis van meerdere bronnen binnen het Amerikaanse ministerie van Defensie. Apple zou volgens de anonieme bron platenmaatschappijen benaderen om ze geen muzieklicenties meer af te staan aan de gratis versie van Spotify.

Dit zou voor Spotify heel zuur kunnen uitvallen want van de ruim 60 miljoen gebruikers van de muziekstreamingdienst betalen naar verluid slechts 15 miljoen gebruikers voor een account. Als het daadwerkelijk zo is dat Apple platenmaatschappijen overhaalt om de licencie niet meer te verlenen dan zou bij Spotify alleen nog het Premium-account blijven bestaan.

Het voordeel dat Apple met deze plannetjes wil behalen is dat meer gebruikers overstappen naar Apple’s eigen muziekstreamingdienst, Beasts Music. Ook zou Apple Universal Music Group hebben gevraagd om al zijn muziek terug te trekken van YouTube. De inkomsten die de platenmaatschappijen hebben misgelopen zou Apple naar verluid willen terug betalen.

Apple heeft Beats Music op 21 april jongstleden gelanceerd en het is vooralsnog alleen te gebruiken in de Verenigde Staten. Bij Beats Music heb je ook een gratis versie met advertenties tussen de muzieknummers door, maar je kan ook een betaalde versie afsluiten waarbij je maandelijks of jaarlijks een bepaald bedrag betaalt.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt