iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Apple wil Force Touch waarschijnlijk inzetten voor snelkoppelingen

Deel artikel

Vorige week werden gelekte foto’s op het internet geplaatst, waarop te zien was dat er een uitsparing achter het beeldscherm zal zitten van de iPhone 6S. In deze uitsparing zal vermoedelijk een trilmotor gemonteerd worden, voor de functie Force Touch die we kennen van de Apple Watch. Hoe Apple de techniek bij smartphones in wou gaan zetten was nog niet duidelijk, maar het doorgaans goed ingelichte 9to5mac heeft informatie online gezet over de werking van deze techniek.

Force Touch voor snelkoppelingen

Force Touch zal volgens de bron ingezet worden om stappen over te slaan, of om sneller te navigeren naar een bepaalde optie. Een voorbeeld is de inzet van Force Touch in de navigatie applicatie op een iPhone. Momenteel moet op een locatie gedrukt worden, waarna op het navigatielogo gedrukt moet worden om de navigatie te starten. Met de inzet van Force Touch, waardoor met een hardere druk op het scherm een andere actie uitgevoerd kan worden, zal door hard te drukken op een locatie direct de navigatie gestart kunnen worden.

Verder zal ook de functie die we bij MacBooks al zagen geïmplementeerd worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een voorbeeld van een webpagina te bekijken door hard te drukken op een link in de browser Safari.

Drukgevoelig scherm is vereist

De functionaliteit Force Touch vereist een drukgevoelig scherm, waardoor met een harde of zachte druk op het scherm bepaalde acties of functies aangeroepen kunnen worden. Deze drukgevoelige schermen hebben de huidige iPhones niet, waardoor het vermoeden is dat de iPhone 6s en de iPhone 6S Plus over deze scherm zullen beschikken. Deze toestellen worden volgens de laatste geruchten op 9 september van dit jaar aangekondigd door Apple.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt