iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Apple werkt aan update om “error 53” op te lossen

Deel artikel

Begin deze maand kwam in het nieuws dat veel bezitters van een iPhone of iPad tegen het probleem aanliepen, dat het toestel onbruikbaar was geworden en de melding “error 53” toonden. Deze foutmelding bleek te maken hebben met het vervangen van de homebutton door een derde partij en is tot op heden niet te fixen.

Apple gaf zelfs aan geen oplossing te hebben voor het probleem en de enige oplossing was om een nieuw device aan te schaffen. Apple heeft deze week echter een update voor iOS uitgebracht, versie 9.2.1, die een oplossing voor dit probleem heeft. Gebruikers met een device met error 53 foutmelding, kunnen het device updaten via iTunes waarna de code zal moeten verdwijnen. Apple laat weten dat de foutmelding een gevolg is van een beveilingscheck die in Apple devices is ingebouwd, het was echter niet de bedoeling dat consumenten in aanraking kwamen met deze foutmelding.

Apple laat weten dat met de update de toestellen weer bruikbaar zouden moeten zijn, echter wordt de werking van de vingerafdrukscanner in de homebutton hiermee niet hersteld. Apple geeft aan veel waarde te hechten aan de techniek en laat weten dit niet zomaar te kunnen oplossen uit veiligheidsoverwegingen, gezien een device ontgrendeld kan worden middels een vingerafdruk.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt