iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Apple wederom belangrijke klant van Samsung in 2015

Deel artikel

In het najaar onthult Apple naar alle waarschijnlijkheid de Apple iPhone 6s. Bij de productie van dit toestel wordt Apple wederom meer afhankelijk van zijn grootste concurrent Samsung. Bloomberg heeft van anonieme bronnen vernomen dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de A9-processor voor de nieuwe iPhone gaat produceren.

Apple klopt al langer aan bij Samsung voor de productie van de processor, want ook de processor van de huidige iPhone wordt door Samsung vervaardigd. Dat Apple wederom een beroep doet op Samsung heeft Bloomberg nu bevestigd, doorgaans is Bloomberg goed geïnformeerd over Apple geruchten.

Vorig jaar koos Apple nog om de processors en chips te laten produceren bij TSMC, maar al snel liep het spaak bij TSMC en nam Apple Samsung weer in genade aan als belangrijkste producent. Dit jaar zal Apple dus wederom gaan aankloppen bij Samsung. Inmiddels zou het contract al getekend zijn. Om de voltallige productie te kunnen volbrengen werkt de Zuid-Koreaanse fabrikant nauw samen met Globalfoundries die met een licentie op de productietechnologie van Samsung kan helpen bij het maken van de chips.

Apple wordt dit jaar dus wederom een belangrijke klant voor Samsung. Volgens diverse analisten zal de chipafdeling van Samsung dit jaar een winst boeken van zo’n 850 miljoen euro, terwijl het vorig jaar nog een verlies boekte van 850 miljoen euro.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt