iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Apple vraagt patent aan voor koppelen afstandsbediening met TouchID

Deel artikel

Apple heeft patent aangevraagd op de techniek voor de koppeling tussen een afstandsbediening en TouchID. TouchID is de naam van de techniek voor de vingerafdrukscanner van Apple, die wordt gebruikt in de laatste iPhones en iPads. Middels een vingerafdruk kan een device ontgrendeld worden.

Met de techniek van het patent, kan TouchID gekoppeld worden aan een afstandsbediening. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om automatisch voorkeursinstellingen te laden voor een gebruiker, een kinderslot in te stellen of een aankoop te bevestigen met je vingerafdruk. In de patentaanvraag, die is ontdekt door de website Patently Apple, wordt de koppeling beschreven met een Apple TV en bijhorende afstandsbediening. De inzet van de techniek zou echter veel breder kunnen zijn.

In principe stelt Apple dat elk huishoudelijk apparaat bedient kan worden met een vingerafdruk. Een deur ontgrendelen of het bedienen van huishoudelijke apparatuur zijn een aantal voorbeelden. Of Apple daadwerkelijk de techniek uit gaat werken is nog niet bekend.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt