iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Apple verwachte miljarden boete Europa

Deel artikel

Apple heeft zijn aandeelhouders gewaarschuwd dat die consequenties kunnen krijgen, bijvoorbeeld voor hun dividend. Dit heeft Apple zijn aandeelhouders mede gedeeld omdat het Amerikaanse bedrijf forse financiële boetes verwacht, die mogelijk in de miljarden zal liggen. De boete wordt verwacht van de Europese Commissie.

In Brussel kijkt men namelijk na de belastingdeals die Apple via Ierland heeft gehad. Door de belastingconstructie via dit land heeft het meest waardevolle concern van de wereld nauwelijks belasting hoeven te betalen. Heel veel bedrijven behalen via onder andere Ierland een belastingvoordeel en al deze bedrijven liggen nu onder een vergrootglas bij de Europese Commissie. Het is de eerste keer dat Apple er melding van maakt, dat ze een fikse boete verwachten.

Afgelopen maandag berichte Apple over de kwartaalcijfers en hieruit blijkt dat het technologieconcern wel tegen een stootje kan. Het afgelopen kwartaal behaalde Apple de hoogst genoteerde winst ooit onder Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven.

Apple heeft zijn aandeelhouders op een mogelijke boete gewezen, omdat de boete van materiele waarde kan zijn. Dit betekent dat vijf procent van de winst voor belasting als boete aangemerkt kan worden. Dit zou uitkomen op 2,5 miljard dollar.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt