iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Apple verhoogt vandaag de prijzen voor apps

Deel artikel

Vandaag volgt er in de App Store van iOs een prijswijziging voor alle applicaties waarvoor betaald moet worden. Eind 2014 kwam er al een bericht naar buiten dat Apple een prijsverhoging zal gaan doorvoeren maar dat was in verband met een geldende EU-regel, waarin gesteld wordt dat bedrijven btw moeten heffen over een product of dienst waar de specifieke betaling verricht wordt. In Nederland zal hierdoor een btw tarief van 21 procent gehanteerd gaan worden over de applicaties in de App Store.

In een mail naar applicatie ontwikkelaars heeft Apple laten weten dat de aankomende prijsverhoging niets te maken heeft met de geldende EU-regeling maar juist met de gewijzigde koers tussen de dollar en de euro. Doordat de euro minder sterk is ten opzichte van de dollar zijn de prijzen niet meer in verhouding waardoor Apple genoodzaakt is om een prijsverhoging door te voeren. De goedkoopste applicaties in de App Store van 89 eurocent worden naar alle waarschijnlijkheid verhoogd naar 99 euro cent. Bij de vermelde prijsverhoging is het Nederlands btw tarief inbegrepen. De applicaties in de App Store worden allemaal verhoogd de prijs stijging van de duurdere applicaties in de App Store zijn niet bekend maar waarschijnlijk gaat het om een stijging van ongeveer 10 procent.

De prijswijziging is niet alleen van toepassing op iOS gebruikers. Het is ook van toepassing op gebruikers van OS X. Wanneer Apple de prijswijziging exact doorvoert is nog niet bekend maar vandaag zal op enig moment de wijzing in de prijs worden doorgevoerd. Wil je nog goedkoop een app aanschaffen doe dit direct want voor je het weet heeft Apple de prijswijziging doorgevoerd en betaal je ongeveer 10 procent meer voor een applicatie.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt