iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Apple stevent af op verkooprecord

Deel artikel

Al in een vroeg stadium melde een anonieme bron dat Apple in het jaar 2014 tussen de 70 en 80 miljoen exemplaren van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus wil verschepen. Nu komt er wederom een betrouwbare bron met dergelijk nieuws naar buiten. De analist Ming-Chi Kuo meldt dat Apple afstevent op een verkooprecord in 2014. Apple vestigde het vorige kwartaal ook al een verkooprecord.

De Analist van KGI Securities voorspelt dat Apple in het vierde kwartaal van 2014 maar liefst 71,5 miljoen iPhones zal verschepen. Met dit aantal overtreft Apple de 51 miljoen exemplaren van vorig jaar in hetzelfde kwartaal. De extreem hoge verkoopaantallen is vooral te danken aan het ongelooflijke succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus wereldwijd.

In het afgelopen kwartaal verkocht Apple 39,2 miljoen iPhones en dat was al beduiden meer als in dezelfde periode vorig jaar. In het derde kwartaal van 2014 waren de iPhone 6 en iPhone 6 Plus nog maar kort verkrijgbaar en zelfs toen werd er alweer een verkooprecord verbroken. De verkoopcijfers hadden volgens de betrouwbare analist nog veel hoger kunnen liggen als Apple niet te maken zou hebben gehad met leveringsproblemen bij de iPhone 6 Plus.

Verwachte verkoopcijfers van iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple in het laatste kwartaal van 2014 ongeveer 41,6 miljoen exemplaren zal verkopen van iPhone 6 en 15,1 miljoen exemplaren van de iPhone 6 Plus. De overige aantallen komen voor rekening van de iPhone 5s en iPhone 5c. Voor het eerste kwartaal van 2015 verwacht de analist van KGI Securities dat Apple slechts 49,3 miljoen iPhones zal gaan verkopen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt