iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Apple rust bepaalde devices uit met Bluetooth versie 4.2

Deel artikel

Fabrikant Apple heeft zonder aankondiging de iPhone 6, iPhone 6 Plus en de iPad Air 2 uitgerust met Bluetooth 4.2. De aanpassing is ontdekt door Appleinsider en is alléén te vinden op de website van Apple, de wijziging is stilletjes doorgevoerd door de fabrikant.

Op de website is een aanpassing gedaan aan de specificaties van de iPhone 6, 6 Plus en iPad Air 2, zo ontdekte Apple Insider. Uit deze aanpassing blijkt dat de devices uitgerust zijn met Bluetooth 4.2, waar deze voorheen nog over Bluetooth 4.0 beschikten. Het is onduidelijk of deze wijziging wordt gedaan middels een software update, of dat de toestellen uitgerust zijn met andere chips. Mocht het een hardware wijziging betreffen, is het niet waarschijnlijk dat oudere modellen die eerder zijn gekocht ook de beschikking krijgen over de nieuwe versie Bluetooth.

Ten opzichte van 4.0, is 4.2 een stukje sneller. Zo kunnen bestanden sneller worden uitgewisseld tussen twee verschillende devices. Daarnaast zijn er meer beveiligingsfeatures aanwezig, waardoor het protocol een stukje veiliger is geworden.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt