iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Apple rolt besturingssysteem iOS 9.1 uit

Deel artikel

Smartphonefabrikant Apple heeft voor haar mobiele besturingssysteem iOS een nieuwe versie uitgebracht. Het gaat om versie 9.1, wat de eerste grote update is sinds de komst van iOS 9. In de nieuwe versie zijn verschillende bugs verwijderd en zijn nieuwe features ingebouwd.

Een nieuwe toevoeging in iOS 9.1 is dat het device sopt met filmen, wanneer een gebruiker zijn telefoon laat zakken tijdens het maken van Live Photos. Deze feature is alleen beschikbaar voor de iPhone 6S modellen, waar het maken van Live Photos mogelijk is. In de eerste versie gaven gebruikers aan, het vervelend te vinden dat het toestel doorgaat met filmen, terwijl ze het toestel optillen of laten zakken. In iOS 9.1 is deze feature toegevoegd, welke mogelijk gebruik maakt van de gyroscoop om zo bewegingen van het toestel te registreren.

Verder zijn in de nieuwste update diverse bugfixes en problemen opgelost en zijn nieuwe emoji’s toegevoegd. De update is beschikbaar voor iPhones, iPads en de iPod touch versie 6. iOS 9.1 zal ook gebruikt worden op de nieuwe Apple TV en de iPad Pro die binnenkort op de markt worden gebracht.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt