iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Apple ontkent geruchten dat het bedrijf virtuele provider wil worden

Deel artikel

Eerder deze week verschenen geruchten op de website van Business Insider, waarin werd gesteld dat Apple plannen zou hebben om telecomprovider te willen worden. Volgens insiders bij Apple zou het bedrijf gesprekken hebben gehad met verschillende providers én er zou zelfs al een test zijn uitgevoerd. Apple heeft in verklaring laten weten dat deze geruchten niet waar zijn.

Het is vrij bijzonder dat Apple met een verklaring komt, normaal gaat de telecomgigant niet in op geruchten. Veel Amerikaanse media hebben dan ook aandacht besteed aan dit gerucht en de reactie van google. Het gerucht stelde dat Apple plannen had om virtuele provider te willen worden in onder meer de Verenigde Staten en Europa. Het bedrijf zal verschillende gesprekken met telecomproviders hebben gevoerd, om te onderhandelen over contracten. Een virtuele provider heeft namelijk zelf geen infrastructuur, maar maakt gebruik van de netwerken van andere providers.

Het bedrijf heeft in een verklaring laten weten dat er helemaal geen gesprekken zijn gevoerd met andere telecomproviders. Tevens ontkent Apple plannen te hebben om virtuele provider te worden.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt