iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Apple Music onder de loep bij Amerikaanse Justitie

Deel artikel

Een week geleden onthulde Apple officieel zijn eigen muziekdienst Apple Music en nu al ligt de nieuwe dienst flink onder de loep bij de Amerikaanse Justitie. Apple Music wordt grondig onderzocht door de autoriteiten in New York en Connecticut, want mogelijk heeft Apple afspraken gemaakt met de muziekindustrie.

De aanklagers willen heel graag weten of platenmaatschappijen door Apple onder druk zijn gezet om hun muziek terug te trekken van concurrerende streamingdiensten. De nieuwe muziekdienst van Apple is namelijk alleen toegankelijk voor abonnees, terwijl de concurrerende streamingdiensten als Spotify en Pandora ook gratis te gebruiken zijn door de consument. Volgens de aanklagers heeft Apple zijn sterke marktpositie misbruikt om de concurrentie op achterstand te zetten.

Apple Music bevat onder andere muzieknummers van zangeres Taylor Swift aldus ingewijden van persbureau Bloomberg. Het is frappant dat de populaire zangeres wel in de muziekcatalogus van Apple Music staat omdat ze vorig jaar al haar muziek nog terug trok van Spotify. De nieuwe muziekdienst van Apple ligt zwaar onder een vergroot glas, niet alleen in Amerika maar ook de Europese Commissie wil een onderzoek doen naar Apple Music.

Apple Music is een combinatie van iTunes en streamingdienst Beats Music. De laatst genoemde nam Apple vorig jaar over van Beats Electronics. Op het moment is Apple nog druk bezig met het aanvullen van de muziekcatalogus. Apple wil namelijk aan het eind van de maand ruim 30 miljoen nummers beschikbaar hebben in Apple Music. Mogelijk is eind juni de nieuwe streamingdienst te gebruiken.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt