iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Apple heeft patent op zonnecellen onder display vastgelegd

Deel artikel

Apple heeft een nieuw patent vastgelegd waardoor een telefoon veel langer op één acculading mee zou moeten gaan, of wellicht nooit meer opgeladen hoeven te worden. Apple wil dit realiseren door zonnecellen te plaatsen onder het touchscreen waardoor de accu door daglicht opgeladen kan worden.

Over de specifieke werking wil de fabrikant, logischerwijs, niets loslaten. Wel benadrukt de fabrikant dat de zonnecellen onzichtbaar zullen zijn, waardoor de telefoonervaring hetzelfde blijft. De zonnecellen zullen overdag energie kunnen opslaan in de accu of in condensatoren. De energie kan in de nacht gebruikt worden om het toestel standby te laten. De techniek zelf is an sich niet nieuw, eerder plaatsten horlogefabrikanten al zonnepanelen in wijzers om de batterij op te laden.

Of de techniek daadwerkelijk wordt toegepast is nog niet bekend, de fabrikant staat er wel om bekend om vaker patenten vast te leggen die vervolgens nooit verder worden uitgewerkt of gebruikt.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt