iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Apple heeft gereageerd op #Bentgate

Deel artikel

Afgelopen week kwam het bericht naar buiten dat gebruikers van de iPhone 6 Plus klaagden over het feit dat het toestel met 5,5 inch display omgebogen was zonder fysiek inspanning. Eén van de trotse eigenaren van de iPhone 6 Plus gaf aan dat het toestel na een lange auto rit in zijn broekzak verbogen was. Niet lang na de eerste berichtgevingen omtrent het ombuigen van de iPhone 6 Plus was #Bentgate trending topic op social media. De ene naar de andere klacht kwam binnen en op YouTube verscheen een video waarin iemand opzettelijk de iPhone 6 Plus ging ombuigen.

Het blijkt dat de iPhone 6 Plus een zwak punt heeft bij de volume knoppen en op dit punt zijn de meeste iPhones ook verbogen. Het vreemde aan de situatie is dat het toestel wel blijft werken. Een gebruiker van de iPhone 6 plus die verbogen is nam contact op met de helpdesk van Apple en de gebruiker melde op een forum dat Apple het toestel kan repareren, maar dan moest hij zelf de kosten betalen.

Apple had tot 25 september geen reactie gegeven op #Bentgate maar het Amerikaanse bedrijf heeft nu alsnog van zich laten horen met betrekking tot het kunne buigen van iPhone 6 Plus. Volgens Apple hebben maar slechts 9 klanten van de iPhone 6 Plus zich daadwerkelijk gemeld met een verbogen toestel, en dat valt natuurlijk in het niets als de afgelopen week miljoenen toestellen verkocht zijn.

Apple zegt verder dat iPhone 6 Plus met de grootste zorg is ontworpen en dat er zelfs verstevigingen zijn aangebracht op de punten waarop de meeste druk uitgeoefend wordt. “De toestellen voldoen aan of overtreffen onze hoge kwaliteitseisen voor dagelijks gebruik.” Bij normaal gebruik is het vrijwel onmogelijk dat de iPhone 6 Plus ombuigt, dit kan alleen als er fysieke kracht uitgeoefend wordt op het toestel zoals gedaan is in het YouTube filmpje.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt