iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Apple eist nog eens 180 miljoen dollar extra van Samsung in patentrechtzaak

Deel artikel

Apple en Samsung vechten al geruime tijd verschillende ruzies uit, maar de patentrechtszaak is de zaak die toch de meeste media aandacht trekt. Apple heeft Samsung in 2011 al aangeklaagd omdat volgens het bedrijf, Samsung vijf smartphones in productie heeft of heeft gehad die te veel op iPhone modellen lijken.

In 2012 werd Apple in het gelijkt gesteld en werd gesteld dat Samsung een bedrag van 930 miljoen dollar moest betalen voor het schenden van het patentrecht. Later dat jaar werd dit bedrag in hoger beroep verlaagd tot een bedrag van ongeveer 550 miljoen dollar. Volgens de bron is dit bedrag inmiddels door Samsung voldaan, maar Apple heeft nu een claim ingediend voor rente en extra schadevergoedingen. Het gaat hierbij om een bedrag van 180 miljoen dollar, dat naast de oorspronkelijke vergoeding betaald dient te worden.

Onduidelijk is waarom de smartphone gigant pas nu met deze extra claim komt. In maart van 2016 zal een rechter zich wederom over deze zaak buigen en zal de langlopende ruzie om het patentrecht zeker nog een staartje krijgen. Samsung is op haar beurt ook naar de rechter gestapt, omdat het bedrijf vind dat Apple te veel schadevergoeding voor deze zaak heeft ontvangen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt