iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Antenne strips van plastic mogelijk verledentijd bij toekomstige iPhone

Deel artikel

Op dit moment zijn nog steeds de iPhone 6 en iPhone 6 Plus de best verkochte smartphones. Dat de toestellen van Apple razend populair zijn heeft is mede te danken aan de stijlvolle behuizing. Smartphonefabrikanten die willen concurreren met Apple’s iPhone zijn genoodzaakt om ook een stijlvolle metalen behuizing te gebruiken. Zelfs Apple’s grootste concurrent Samsung is overgestapt van een polycarbonaat chassis naar een stevig aluminium behuizing. Eerder maakten HTC, Sony en Huawai ook al de stap, om Apple in het kielzog te houden.
Het is voor de smartphonefabrikanten een hele uitdaging om een smartphone te ontwikkelen met een volledig aluminium behuizing, want de draadloze technologieën kunnen slecht omgaan met een volledig gesloten design. Apple heeft hierdoor bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gekozen voor het plaatsen van een antenne strip van plastic aan de achterzijde. De strips zijn bij de meeste mensen een doorn een in het oog, want het strookt niet met de rest van het stijlvolle design. Apple heeft wellicht de oplossing, want in een patent staat dat er in de toekomst een nieuw soort composietmateriaal gebruikt kan worden dat exact hetzelfde eruit ziet als geanodiseerd metaal en toch de radiogolven van de draadloze technologieën doorlaat.
Door de nieuwe technologie is het mogelijk om het hele design van de smartphone er hetzelfde eruit te laten zien. Dit komt alleen maar ten goede aan het design. Het is de vraag of Apple het patent al gaat gebruiken bij de ontwikkeling van iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Maar één ding is zeker in de toekomst zijn we af van de plastic antenne strips aan de achterzijde.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt