iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

1 gigabyte RAM voor iPhone 6 Plus

Deel artikel

Bigger than Bigger is de slogan voor de iPhone 6 Plus, maar het alles is groter geworden blijkt nu uit verschillende media. Apple liefhebbers hadden bijvoorbeeld alle hoop gevestigd dat Apple het RAM-geheugen van iPhone 6 Plus zal verhogen maar dit blijkt niet zo te zijn. Meerdere bronnen melden dat het RAM-geheugen op 1 gigabyte is blijven steken. Maar zoals Johan Cruijff zegt ieder nadeel heb zijn voordeel.

Apple doet alles met een reden en dat is ook het geval waarom het RAM-geheugen niet verhoogd is bij de iPhone 6 Plus. Het verhogen van het RAM-geheugen maakt de iPhone 6 Plus sneller wanneer je wilt schakelen tussen verschillende apps en tab bladen in Safari. Apple gebruikers klagen vaak dat pagina’s opnieuw geladen moeten worden in Safari en dat heeft allemaal te maken met het feit dat iOS apparaten maar 1 gigabyte RAM-geheugen hebben.

In het geruchtencircuit dook enige tijd geleden al een foto op van de binnenkant van de iPhone 6 Plus en hieruit bleek dat het toestel slechts 1 gigabyte RAM-geheugen heeft en nu bevestigd Geekbench ook dat iPhone 6 Plus een zelfde RAM-geheugen heeft als iPhone 5s. Het nadeel is dat pagina’s herladen moeten worden en dat het schakelen tussen verschillende apps minder snel kan.

Het voordeel van slechts 1 gigabyte RAM-geheugen is dat de batterij langer mee gaat. Consumenten willen snel kunnen multitasken en dat kan met de iPhone 6 Plus, maar daarnaast misschien nog wel belangrijker ze willen een batterij met een lange levensduur. Doordat Apple het RAM-geheugen op 1 gigabyte houdt zal iPhone 6 Plus minder voeding vragen van de batterij en dit zorgt er voor dat de batterij een lange levensduur heeft.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt